Skriv omtale
×
Rating


Send omtale
Annonsørinnhold
Santander

Anmeldelse av Santander

4.3/5 ( 35 Anmeldelser)
Skriv anmeldelse
 • Strandvn. 18 / P.O Box 177,  N-1325 Lysaker
 • 08530
Gå til nettside
Annonselenke
Søk nå
Annonselenke
Fordeler
 • Lav effektiv rente
 • *Ingen termingebyr eller etab. gebyr ved lån under 70 000,-
 • Mulighet for lang nedbetalingstid
 • Tilbyr 3 betalingsfri måneder pr år
 • Tilbyr låneforsikring
 • Bank og kredittkort samlet i en nettbank
Ulemper
 • Høy aldersgrense
 • Høyt krav til årlig inntekt
Nøkkeltall
 • Beløp:
  10.000 - 350.000
 • Løpetid:
  fra 12 mnd
 • Månedlig betaling:
 • Nominell rente:
  Fra 11,65 - 19,87 %
 • Etableringsgebyr:
  *0 kr
 • Nedbetalingstid:
  Inntil 15 år
Vilkår
 • Alder:
  23 år
 • Årsinntekt:
  200 000 kr
 • Betalingsamerkninger:
  Nei
 • Inkasso:
  Nei
Låneeksempel Eff.rente 16,33%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 0,-, Totalt: 93.244,-

Om Santander

Når du er på jakt etter en spesialisttilbyder av fritidsfinansiering.

Hvem er Santander?

Dersom du ønsker forbrukslån med kompetitive vilkår fra en kreditor som spesialiserer seg på lån til forbruk og fritid kan Santander være et godt alternativ. Her kan du regne med en gunstig rentesats og god søknadsbehandling.

Santander Consumer Bank er en internasjonal bank med tilknytning til Banco Santander, som er et av verdens største konsern innen finans. Hovedkontoret i Norge ligger på Lysaker, og banken har over 1400 personer ansatt i Norden, hvorav 600 i Norge.

Santander har stort fokus på å være en ansvarlig långiver. Selv om alle kan behøve litt ekstra penger i hverdagen, og Santander ønsker å fylle dette behovet, finner du allikevel gode råd om økonomi på bankens nettsider. Her er det særlig fokus på forsvarlig lånepraksis – altså at du ikke skal bli sittende med et lån du ikke kan håndtere.

Santander anbefaler deg å lage et realistisk budsjett når du skal låne uten sikkerhet, og tilbyr også grundig økonomisk rådgivning. Dersom du lurer på noe i forbindelse med søknadsprosess eller forbrukslån oppfordrer Santander deg til å kontakte bankens kundeservice.

Lånemuligheter hos Santander

Du kan låne mellom 10.000 og 350.000 kroner uten sikkerhet hos Santander. Banken sikter seg dermed inn på de kundene som har små til mellomstore finansieringsbehov. Dette er også i tråd med bankens mål om å være blant markedets beste tilbydere av fritidsfinansiering.

Det er imidlertid viktig å påpeke at selv om Santander har mulighet også for de større lånene vil lånebeløpet du får tilbud om avhenge av inntektsnivået ditt. For å få godkjent en søknad om maksimal låneramme må du ha en sterk privatøkonomi med stabil inntekt.

Dette er helt enkelt fordi inntekten din står som eneste sikkerhet på et forbrukslån. Santander kommer altså ikke til å innvilge mer i lån enn risikovurderingen deres tillater for. Tommelfingerregelen er at med høy inntekt kan du få et større lån og visa versa.

Du bør videre huske på at det er lurt å søke om et lånebeløp du har god kapasitet til å betjene. Hvis ikke risikerer du mindre gunstige vilkår på lånet ditt, og kanskje også en høyere effektiv rente. Du gjør dermed lurt å følge bankens råd om å sette opp et budsjett i forkant av søknaden din.

Santander stiller ingen krav til hvordan du skal bruke lånebeløpet ditt. Det er altså helt opp til deg hva pengene brukes til. Banken anbefaler imidlertid at du ikke bruker forbrukslånet som egenkapital til boliglån.

Rente og vilkår hos Santander

Den effektive renten hos Santander ligger på mellom 8,2% og 28,8%. Dette er normale satser i forhold til resten av forbrukslånmarkedet, og illustrerer at du kan få et gunstig forbrukslån hos Santander. Samtidig kan du også ende opp i den øvre delen av sjiktet, som vil medføre et svært kostbart lån.

Renten din, som lånebeløpet, avhenger av risikovurderingen Santander gjennomfører av deg når du søker om forbrukslån. Rente vil alltid være et uttrykk for risikoen banken tar ved å innvilge lånet til deg. Dersom du er en høy risiko får du en høy rente, mens en lavere risiko vil gi en lavere rentesats.

Husk også på at det er forskjell på nominell og effektiv rente du får tilbud om fra Santander. Den nominelle rentesatsen er beregningsutgangspunktet for den effektive rentesatsen. Det er sistnevnte sats du må betale på lånet ditt.

Etableringsgebyret til Santander ligger på 950 kroner dersom du låner mer enn 70.000 kroner. Termingebyret er da på 70 kroner i måneden. Låner du under dette beløpet er det på den annen side verken termin- eller etableringsgebyr tilknyttet forbrukslånet.

Du kan velge nedbetaling på mellom 1 og 15 år på forbrukslånet fra Santander. Her er det altså mulighet til å kvitte seg med lånet med forholdsvis lave månedsgebyrer (lang nedbetalingstid). Husk på at en lengre nedbetalingstid medfører et dyrere lån totalt sett.

Hvem kan søke forbrukslån hos Santander?

Santander stiller følgende minimumskrav til søkerne sine:

 • du må ha fylt 23 år
 • du må være bosatt i Norge
 • du må tjene minst 200.000 kroner i måneden (brutto)
 • du kan ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger

Samtlige av disse kravene foreligger for at Santander skal kunne innfri målet sitt om å være en ansvarlig långiver. Det er ikke til å komme seg unna at forbrukslån er risikofylte. Ved å sette krav til både alder, inntekt og kreditthistorikk siler Santander ut de søkerne som ikke har økonomisk kapasitet til å takle et forbrukslån.

Dersom du er ung og skal søke om forbrukslån fra Santander er det viktig å huske på at yngre personer statistisk sett har en svakere privatøkonomi. Det betyr at du bør regne med noe dårligere vilkår dersom du er ung.

Betalingsanmerkninger viser til at du ikke har klart å holde deg til en tidligere økonomisk avtale. Da blir risikoen for stor for Santander, og du vil få avslag på søknaden din om forbrukslån. Du får slettet betalingsanmerkninger i kredittopplysningene dine ved å betale den utestående gjelden.

Gode grunner til å skaffe forbrukslån gjennom Santander

Ansvarlig långiver
Selv om det kan oppleves som frustrerende er det faktisk gunstig å ha en långiver som stiller såpass strenge krav som Santander gjør. Det betyr at banken tar målet sitt om å være en ansvarlig långiver på alvor, og du trenger dermed ikke å bekymre deg for en uholdbar lånesituasjon.

Mulighet for lang nedbetalingstid
Du skal være oppmerksom på at en lang nedbetalingstid medfører et dyrere lån totalt sett. Samtidig kan det være gunstig for visse privatøkonomier å redusere månedsinnbetalingene sine ved å spre lånet utover en lengre nedbetalingstid. Snakk med en rådgiver fra Santander om hvilken løsning som er best for ditt finansieringsbehov.

God rentesats
Du vil få en helt individuell rentesats når du søker om forbrukslån hos Santander. Når det er sagt så er det lurt å søke hos en kreditor som har et gunstig utgangspunkt for renteberegning. Dette kan spare deg for mye penger på lånet i det lange løp.

Siste artikler